2024. április 24., szerda
HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS

Ünnep díszgyertyákkal

A zentai Kobrehel Kornélia négy évvel ezelőtt kezdett el gyertyaöntéssel foglalkozni, és a NelCandle fantázianevű termékei gyorsan népszerűvé váltak. Idén a húsvéti ünnepekre is számos érdekes, látványos díszgyertyával rukkolt elő. Így kínálatában tojás és nyuszi formájú gyertyák is szerepelnek, amelyek igazi tavaszi pasztellszínekben is megvásárolhatók, a nyuszikat pedig akár szürke vagy barna árnyalatokban is elkészíti.

– Mindezek mellett henger, hasáb, kocka és kis gömb alakú gyertyákat is készítek, amelyek három méretben is rendelhetők, a legkeresettebb azonban továbbra is a négydarabos szett, amelyben négy különböző formájú gyertya három-három különböző színben pompázik – hangsúlyozta Kornélia, aki elmondta, hogy amióta gyertyakészítéssel foglalkozik, ez a komplett lett a védjegye.

– Nagyon szeretik az emberek ezeket a csíkos gyertyákat, amelyekhez úgy szoktam kikeverni a színeket, hogy azok harmóniában legyenek. Általában a legsötétebb szín megy alulra, középen a világosabb, majd a tetején a legvilágosabb szín. Ezek mind illatos gyertyák, és a vásárlók jelenleg már 8 illatból is választhatnak – mesélte beszélgetőtársunk, aki elújságolta azt is, hogy időközben a gyertyafaragás technikáját is sikerült elsajátítania.

– Igaz, kellett egy kis gyakorlás hozzá, hiszen ez esetben nagyon gyorsan kell dolgozni, mindössze 15 perc áll rendelkezésre a formázáshoz. Ezekre kicsit kisebb a kereslet, ám mindig van olyan „ínyenc” vásárló, aki ezeket a régi stílusú gyertyákat szeretné megvásárolni – magyarázta Kornélia, aki bemutatta a legújabb termékeit, az úgynevezett viaszszívecskéket. Ezeket a nagyvilágban meltnek nevezik, és hosszú égési idővel simogatják az ember orrát.

Ezek az illatos gyertyák pálmaviaszból készülnek, és kis cseréptartókba kerülnek. Miután meggyújtjuk alattuk a mécsest, és a tetejére rátesszük a kis szívet, felolvadva ontják magukból az illatot, amely teljesen belengi az egész lakást.

Kornélia elmondta, eleinte félt attól, hogy nem lesz nagy érdeklődés ezek iránt a termékek iránt, de az emberek nagyon nyitottnak bizonyultak. Az elmúlt négy év egyébként tele volt meglepetéssel a zentai gyertyakészítő számára, s a kínálata is évente 3-4 új formával bővült, így manapság már számos visszatérő vásárlója van, akik nemcsak ünnepek előtt keresik fel, hanem születésnapokra és egyéb különleges eseményekre is nála vásárolnak ajándékot, illetve kiegészítőt.

– Csodálatos érzés az, hogy hozzám fordulnak. Hiszen ez azt jelenti, hogy meg vannak elégedve a termékeimmel – hangsúlyozta Kornélia, aki a jövőt illetően is tele van tervekkel, így abban bízik, hogy azokat is sikeresen meg tudja majd valósítani.