2024. április 18., csütörtök

Teodosić az évtized csapatában

Beválasztották az Euroliga elmúlt évtizedének ideális csapatába Miloš Teodosićot. A szerb irányító a szurkolók, médiamunkatársak, játékosok és edzők szavazatainak köszönhetően került be az ötösbe, ahol még olyan korszakos játékosok kaptak helyet, mint Dimitrisz Diamantidisz, Kyle Hines, Luka Dončić és Juan Carlos Navarro. A 33 éves Teodosić jelenleg az Aleksandar Đorđević által edzett Virtus Bolognában játszik, korábban az Olimpiakosz (2007–2011) és a CSZKA Moszkva (2011–2017) mezében tíz évig volt az európai elitbajnokság meghatározó játékosa és egyik legjobb irányítója. 2010-ben minden idők legfiatalabb MVP-je lett (azóta csak Dončić múlta felül), 2016-ban bajnoki címet szerzett a CSZKA-val. Az Euroliga történetének egyik legjobb játékszervezőjeként háromszor (2010, 2015, 2016) választották be az év csapatába, háromszor (2012, 2013, 2017) az év második csapatába. Hatodik helyen áll a pontszerzési és ötödik helyen a gólpassz-örökranglistán.

Nem folytatódik az olasz bajnokság

A járvány miatt nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság élvonala. Az olasz szövetség kedd este jelentette be, hogy az idényben nem hirdetnek bajnokot, és egyetlen együttes sem esik ki a 17 csapatos ligából.

Támogatás a Sacramento szerbjeitől

Vlade Divacnak, a Sacramento Kings vezérigazgatójának és feleségének jótékonysági alapítványa, valamint Bogdan Bogdanović és Nemanja Bjelica, a csapat szerb játékosai együttesen küldenek támogatást Szerbiának a koronavírus-járvány elleni harchoz. Az Ana és Vlade Alapítvány portálján megjelent hír szerint a két játékos csatlakozott ahhoz a misszióhoz, amelynek keretében az alapítvány lélegeztetőgépeket, védőmaszkokat és más fontos egészségügyi védőfelszerelést biztosít Szerbiának a járvány idején. „Nagyon fontos volt számomra, hogy hozzájáruljak az akcióhoz, amellyel talán életeket menthetünk meg. Biztos vagyok benne, hogy magunk mögött fogjuk hagyni ezeket a nehéz időket” – mondta Bogdanović, akihez Bjelica is csatlakozott. „Most az egészség az első, a párommal örülünk, hogy segíteni tudunk a hazánknak.”