2024. április 25., csütörtök
SPORTHÍREK

Törölték a Kanadai Nagydíjat is

MOTORSPORTOK

Elmarad a június 14-ére kiírt Formula–1-es Kanadai Nagydíj, így leghamarabb június végén rajtolhat el a 2020-as szezon. A montreali házigazdák kedden közölték, hogy a koronavírus-járvány miatt nem tudják megrendezni az eseményt a kiírt időpontban. Ezzel a 22 futamosra tervezett idény kilencedik viadalát halasztották el, vagy törölték a versenynaptárból. Korábban Jean Todt, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke azt mondta, vizsgálják annak a lehetőségét, hogy nézők nélkül rendezzék meg az idei futamokat. Jelen állás szerint leghamarabb a június végére tervezett Francia Nagydíjjal kezdődhet a szezon.

Ide tartozó hír, hogy csökkentették a F1 vezetőinek fizetését, míg az autósport királykategóriája dolgozóinak közel felét szabadságra küldték. A sorozat szóvivőjének beszámolója szerint a legmagasabb szintű vezetők fizetése ötödével csökkent, míg az elnök Chase Carey bevétele még nagyobb mértékben apadt.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság szervezői is bejelentették, hogy újabb két versenyt, a május 31-ére tervezett olaszországit és az egy héttel későbbre kiírt katalóniai futamot is elhalasztották. Korábban a szezonnyitó Katari Nagydíjat törölték, míg a spanyol és a francia versenyeket elhalasztották.

TENISZ

Elhalasztották Wozniacki búcsúmeccsét

Nem kerülhet sor Caroline Wozniacki május 18-ára tervezett búcsúmeccsére sem Koppenhágában. A volt világelső dán teniszező barátnőjével, a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai Serena Williamsszel csapott volna össze a telt házas Royal Arénában. A bemutató mérkőzésnek új időpontot keresnek a szervezők.

S ha már Serenát említettük, edzője, Patrick Mouratoglou azt kéri a nemzetközi teniszélet irányítóitól, hogy dolgozzanak ki egy tervet az alacsonyabban rangsorolt játékosok megsegítésére. „A kosárlabdával vagy a labdarúgással ellentétben a teniszezők nem kapnak állandó fizetést. Ők fizetik saját utazásaikat és edzőik állandó bérét, miközben saját fizetésük attól függ, hány meccset nyernek” – mondta a tréner, aki 2012 óta dolgozik az amerikai sztárral, így utóbbi huszonhárom Grand Slam-tornagyőzelméből tíznek volt részese. A francia szakember szerint nem hagyhatják magukra az alacsonyabban rangsorolt teniszezőket, mert az nincs rendjén. Úgy vélte, a sportágnak változtatásra van szüksége, ezt az időt pedig az új szabályok kidolgozására kell felhasználni.

A járvány miatt az ATP és a WTA március eleje óta elhalasztotta a tornákat, és jelenleg július közepéig felfüggesztette az összes versenyét. A női világranglista 375. helyén álló grúziai Sofia Sapatava április elején indította el azt az online petíciót, amelyhez több mint 1350-en csatlakoztak.

LABDARÚGÁS

Ronaldinho kifizette a házi őrizetet!

Meglepetésre fordulat állt be a brazilok egykori futballsztárja, Ronaldinho büntetőügyében Paraguayban: a volt játékos és testvére 1,6 millió dollár ellenében elhagyhatta a börtönt, és házi őrizetbe került. Kedden még arról szóltak a hírek, hogy mivel a koronavírus-járvány miatt a dél-amerikai országban is szinte teljesen felfüggesztették az ítélkezést, kevés az esély arra, hogy Ronaldinho és Roberto Assis a közeljövőben kiszabaduljon. Ehhez képest az ügyészség végül óvadék fejében elengedte őket, ügyük folytatását egy asuncióni hotelben várhatják. Ezzel együtt rendőri megfigyelés alatt tartják őket, és az országot nem hagyhatják el.

Brazil lapinformációk szerint a védelem szeretné elérni a vádlottak felmentését, ha azonban bűnösnek találják őket, akár öt év börtönt is kaphatnak.

MMA

Ketrecharc a magánszigeten

A kevert harcművészet (MMA) legrangosabb szervezetének, a UFC-nek az elnöke a világjárvány idejére egy magántulajdonában levő szigeten akar ketrecharcos tornákat rendezni. Dana White – a TMZ Sports beszámolója szerint – két hónapon belül akarja beindítani vállalkozását, miután a szigeten befejeződnek az infrastrukturális beruházások, amelyek a viadalok lebonyolításához szükségesek. Az MMA vezetőjének elképzelése szerint a harcosokat – köztük külföldieket – magánrepülőgépen szállítanák a helyszínre, ahol hetente lennének UFC-mérkőzések. White nézők nélküli összecsapásokat tervez, a versenyzők és stábjuk tagjai pedig kivétel nélkül koronavírusteszten esnének át a ringbe lépés előtt. „Mindenkit ellenőrzünk, hogy száz százalékig biztosak lehessünk benne: mindenki egészséges” – idézte a portál White szavait.