2024. április 25., csütörtök

Tankolj és hajts!

Mobilalkalmazással is lehet fizetni a NIS Petrol és a Gazprom töltőállomásain

A benzinkutak üzlethelyiségébe való belépés nélküli fizetés lehetőségét vezette be a Drive.Go mobiltelefonos alkalmazással a NIS Petrol és a Gazprom, így ezeken a töltőállomásokon tankolás után azonnal fizethet mindenki a telefonjáról, majd továbbhajthat. Ehhez arra van szükség, hogy a telefonjára telepítse az említett appot a Play áruházból Android készülékek, illetve az Apple Store-ról Apple készülékek esetében. A telepített alkalmazásba a felhasználó elmenti bankkártyája adatait, amellyel a későbbiekben a benzinkutakon fizet a Drive.Go rendszer közvetítésével.

Amikor odaérünk a benzinkútra, a telefonon meg kell nyitni a szóban forgó appot, szkennelni az adott töltőhelyen levő QR-kódot. Ezt követően veszi kezdetét az üzemanyag töltése. Amikor befejeztük ezt a műveletet, egyszerűen rákattintunk a „Fizetés" opcióra az applikációban, és az máris végrehajtja a számla kiegyenlítését, mintha csak az elárusítóhelyen fizettük volna ki a szolgáltatást bankkártyánkkal.

Jelenleg a Gazprom és a NIS Petrol összesen 25 töltőállomásán érhető el a szolgáltatás. A közeljövőben további opciókat vezetnek be, s folyamatosan bővítik majd azoknak a benzinkutaknak a listáját, amelyek rendelkeznek az efféle fizetési lehetőséggel is.

Azok, akik részt vesznek a NIS Petrol és a Gazprom Velünk az úton (Sa nama na putu) hűségprogramjában, továbbra is pontokat szereznek vásárláskor, akkor is, ha a mobilalkalmazással fizetnek, ehhez csak arra van szükség, hogy a hűségkártya számát is elmentsék az appban.