2024. április 25., csütörtök
SEGÉLYCSOMAGOK A NYUGDÍJASOKNAK

Zomborban ma kezdik a szétosztást

Zombor községben is megkezdik a nyugdíjasok segélycsomagjainak kiosztását. Ma és holnap élelmiszercsomagokat osztanak azoknak a nyugdíjasoknak, akiknek az ellátmánya 30 000 dinár alatt van. A város területén ilyen segítségben csaknem 10 000 nyugdíjas részesül.

(Illusztráció: Ótos András felvétele)

(Illusztráció: Ótos András felvétele)

Tegnap fejezték be a hátrányos helyzetben lévők segélycsomagjainak szétosztását a városban és a hozzá tartozó 15 településen. Az élelmiszercsomagokat tegnap Bezdán, Monostorszeg, Béreg, tegnapelőtt pedig Sztapár és Doroszló lakosai kapták kézhez.
– Ezek az élelmiszercsomagok azokat illetik meg, akiknek az életszínvonala jelentősen átlagon aluli, és ezért segítségre szorulnak. Az idén ez volt a második, és még 55 alkalommal osztunk szét csomagokat – jelentette ki Dušanka Golubović Zombor polgármestere.

A város önkormányzata anyagilag a támogatja az élelmiszercsomagok kiadását, az elosztásban és szervezésben a zombori Vöröskereszt egyesülete, valamint a helyi a Szociális Központ is részt vesz. A szervezetek közös döntése alapján ameddig a rendkívüli állapot tart, a tervezettől várhatóan nagyobb dinamikával osztják szét a csomagokat.
– A fokozott elosztás miatt, újból fel kell mérni a készleteinket, miután véget ér a rendkívüli állapot, és szükség szerint újra kell tölteni azt az egész évi igények zökkenőmentes használata érdekében – tette hozzá a polgármester.