2024. április 20., szombat

Fontos a háztartások fertőtlenítése is

Megkezdődött a biocid oldat osztása a topolyai községben – Türelemre kérik a polgárokat – 4994 kisnyugdíjas kap 2500 dinár értékű csomagot

A topolyai Komgrad Kommunális Közvállalat értesítése szerint április 6-án, hétfőn az önkormányzat megkezdte a háztartásoknak szánt fertőtlenítőszer osztását Topolya község területén. Kérik a polgárokat, hogy a fertőtlenítőszert takarításra, fertőtlenítésre használják. Topolyán a Komgrad dolgozói hígítják, és juttatják el a háztartásokba az 5 liter biocid oldatot tartalmazó flakonokat. A kiszállítás fokozatosan történik, minden háztartásba jutni fog, a lakosság türelmét kérik – olvasható a közvállalat közleményében.

Tegnap megkezdődött a 30 ezer dinárnál kisebb nyugdíjjal rendelkezők számára a csomagok kiosztása az egész község területén. Ezt Kislinder Gábor polgármester mondta el a Régió Rádióban sugárzott hangüzenetében. A Vöröskereszt és az önkéntes tűzoltó-egyesületek tagjai gondoskodnak róla, hogy mielőbb eljussanak a csomagok a kisnyugdíjasokhoz. Akik esetleg nem a megadott lakcímen tartózkodnak, számukra a csomag a helyi közösségekben lesz elérhető. Összesen 4994 kisnyugdíjas kapja meg a 2500 dinár értékű csomagot. Ami a tartalmát illeti, alapvető élelmiszereket, tisztítószereket és toalettpapírt is találnak a csomagokban, amelyekre 12 millió dinárt különítettek el a költségvetésben.

Kislinder azt is elmondta, hogy beszerezték a fertőtlenítőszert, amit a lakosság körében osztanak szét, ugyanakkor a közvállalatok és egészségügyi intézmények számára is biztosítják a szükséges szereket. A község 13 ezer háztartása 5-5 litert kap majd a hozzá tartozó használati utasítással.
A polgármester ezúttal is köszönetet mondott az önkénteseknek, az önkéntes tűzoltóknak, az egészségügyi dolgozóknak és a község minden polgárának, akik helytállnak és segítik egymást ebben a nehéz helyzetben, illetve betartják a rendkívüli állapotban meghozott utasításokat.