2024. március 29., péntek

A legnagyobb gondot a piacok és a parkok jelentik

A rendkívüli állapot bevezetése óta sok a dolga a kommunális milíciának

A rendkívüli állapot bevezetése óta megnőtt a munkája a kommunális milíciának Szabadkán, ugyanis az ő feladata betartatni a kormány és Szabadka Város Válságkezelő Törzskara intézkedéseit. Nemanja Barović, a kommunális milícia koordinátora az RTV-nek adott nyilatkozatában elmondta, hogy a szabadkaiak betartják a meghozott előírásokat. A koordinátor ehhez hozzátette, hogy csak egy új rendelkezés bevezetésekor fordulnak elő néhány napig szabályértések. Szerinte a városban a legnagyobb problémát a piacok okozzák, ugyanis egyes árusok a tiltás ellenére is megjelennek a piacok környékén, és megpróbálják eladni portékáikat. Az árusok többsége azonban megszervezte a házhoz szállítást, így már nagyobb szabálysértés nem történik. Szerdán egyébként a Tejpiac körül mi is láttunk néhány árust. Főleg a kapualjakban és autók csomagtartóiból árultak zöldségféléket – legfőképp krumplit, retket, répát, újhagymát – és gyümölcsöt, de kínáltak barkát, valamint növénymagokat, palántákat és tavaszi virágokat is.

A Tejpiac körül még mindig vannak árusok (Fotó: Patyi Szilárd)

A Tejpiac körül még mindig vannak árusok (Fotó: Patyi Szilárd)

Nemanja Barović azt is elmondta, hogy sokan nem akarták elfogadni azt a rendelkezést, mely szerint tilos a parkokban, a játszótereken és a sportpályákon tartózkodni. A legtöbb polgárt a Sétaerdőből kellett hazaküldeniük. Több szépségszalont és fodrászatot is figyelmeztetniük kellett, amelyek végül elálltak az ügyfélfogadástól.

Az említettek mellett a kommunális milícia a rendkívüli állapot alatt is ellátja hagyományos feladatkörét, valamint a kommunális és egészségügyi felügyelőség munkáját is segíti.