2024. április 25., csütörtök

Csúszik az átigazolási időszak

Sajtóértesülés szerint a szünetelő futballbajnokságok miatt a szokásosnál később nyithat majd a nemzetközi átigazolási piac, az élő szerződések pedig automatikusan meghosszabbodnának. A BBC honlapja arról számolt be, hogy a FIFA folyamatosan kapcsolatban áll a szövetségekkel, a klubokkal és a játékosokkal, abban pedig mindannyian egyetértenek, hogy június 30-áig, azaz a nyári átigazolási idény kezdetéig nem tudják befejezni a bajnokságokat és a kupaküzdelmeket. A honlap szerint amikor eldől, hogy a pontvadászatokat mikor tudják folytatni, és várhatóan mikor fejezik be, onnantól kezdve automatikusan meghosszabbodnának a június 30-ával lejáró szerződések addig, amíg le nem zárulnak a sorozatok. A kluboknak ezt követően lenne lehetőségük új játékosokat szerződtetni a 2020/21-es idény kezdetéig.

Szon bevonul!

Szon Hung Min, a Tottenham labdarúgója az angol bajnokság kényszerszünetét kihasználva letölti kötelező sorkatonai szolgálatát a Koreai Köztársaság hadseregében. A londoni klub honlapjának beszámolója szerint a támadó március végén tért haza, most a számára előírt kötelező karanténban van, annak letelte után kezdi majd el a szolgálatot. A 27 éves játékosra – akire kéztörés miatt február 16. óta nem számíthatott José Mourinho vezetőedző – a dél-koreai törvények szezont 21 hónapos sorkatonaság várna, ám miután a válogatottal 2018-ban megnyerte az Ázsia Játékokat, ez egy hónapra csökkent.

Karcsúsít a Real Madrid

A Real Madrid 75 millió euróval szeretné csökkenteni kiadásait, elsősorban a bérköltségek megkurtításával – írta a futballklub friss pénzügyi terveiről az AS spanyol lap. Az újság szerint a világjárvány nyomán nehézzé vált helyzetben a büdzsé egyensúlyát játékoseladásokkal igyekszik helyreállítani a fővárosi klub, amely jelentős bevételt vár két nagy értékű, a hosszabb távú csapatépítési tervekben azonban már nem szereplő futballista eladásából, mint amilyen Gareth Bale és James Rodríguez. A 30 éves walesi és a 28 esztendős kolumbiai válogatott játékos együttes évi madridi fizetése 45 millió euróra rúg. Rajtuk kívül több, kevésbé fajsúlyos játékosától is meg kíván válni a Real, az AS szerint leginkább Dani Ceballos, Mariano Díaz, Brahim Díaz, Jesús Vallejo és Álvaro Odriozola jöhet szóba.

Müller hosszabbított a Bayernnal

A Bayern München 2023-ig meghosszabbította világbajnok labdarúgója, Thomas Müller szerződését. A 30 éves támadó korábbi kontraktusa 2021 nyarán járt volna le. A játékos tízesztendős korában, 2000-ben igazolt a bajor klubhoz, amellyel nyolcszor nyert bajnokságot, ötször német kupát, 2013-ban pedig Bajnokok Ligáját. A válogatottban százszor lépett pályára, 38 gólt szerzett, 2014-ben vb-t nyert a Nationalelffel.

Ronaldinho marad a börtönben

Egy hónapja börtönben van Paraguayban Ronaldinho, s mivel a járvány miatt a dél-amerikai országban is szinte teljesen felfüggesztették az ítélkezést, kevés az esély arra, hogy a közeljövőben kiszabaduljon. Az aranylabdás brazil futballistát és testvérét, Roberto Assist március elején vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paraguayi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. Az ügyészség vádat emelt ellenük, a védelem próbálkozása pedig többször is kudarcot vallott, hogy szabadon engedjék vagy legalább házi őrizetbe helyezzék őket. Miután március közepe óta Paraguayban is csak korlátozottan működnek a bíróságok, még nem született döntés Ronaldinho ügyében. Az exfutballista hétköznapjai is megváltoztak: eleinte még sztárként kezelték, ajándékokat kapott helyi játékosoktól, szurkolók látogathatták meg a börtönben, manapság azonban már csak az ügyvédei mehetnek be hozzá. Március 21-én a 40. születésnapját is a börtönben „ünnepelte”…

Van Dijk legenda akar lenni

Virgil van Dijk azt mondta, a Liverpool legendájává akar válni, és szerinte semmi nem állíthatja meg az együttest abban, hogy „hihetetlen dolgokat” érjen el. A 28 éves holland védő 2018 januárjában igazolt a klubhoz, amellyel azóta Bajnokok Ligáját, európai szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert, a Premier League mostani szezonjában pedig mindössze két győzelemre volt attól, hogy – 1990 óta először – elhódítsa a bajnoki címet, amikor a járvány miatt félbeszakadt a küzdelem. Van Dijkkal a spanyol Sport készített interjút, s arra a kérdésre, mit szeretne, az emberek hogyan emlékezzenek az Anfield Roadon töltött időszakára, a játékos a következőképpen válaszolt: „Mint egy liverpooli legenda. Hihetetlen dolgokat akarok itt elérni. Olyan játékos akarok lenni, aki visszavonulása után visszatér az Anfieldre. Látok klublegendákat a meccseinken, és úgy érzem, egy nagy család tagja vagyok. Fantasztikus csapatunk van, nincs hiányosságunk, és minden a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy sikert érjünk el: egy edző, akivel azonosulunk, sokoldalú keret, győztes játékstílus, stadion és szurkolók, akik szintén fontos szerepet játszanak.”