2024. április 20., szombat

Húsvétvasárnap Andrea Bocelli a Milánói Katedrálisban lép fel

A hangversenyt élőben interneten keresztül is közvetítik

A világhírű operaénekes, Andrea Bocelli hangversenyét a YouTube-on, a https://youtu.be/lI6nH5-_J3c internetes címen lehet majd élőben meghallgatni április 12-én, közép-európai idő szerint este 7 órától.

Az operaénekest Guiseppe Salla, az olasz nagyváros polgármestere kérte fel, akinek elmondása szerint Bocelli azonnal beleegyezését adta.

Az operaénekes az üres katedrálisban vallási énekeket ad majd elő, nyilatkozta Salla, a város lakosságához intézet, a Facebookon közzétett, napi rendszerességű videóüzenetében.

Bocceli az olasz Corierre Della Serra napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy ez nem egy szokványos hangverseny lesz, hanem inkább kiváló alkalom arra, hogy együtt imádkozzunk Milánóért és az egész világért, szembesülve a mindannyiunkat érintő szomorú eseménnyel. És hogy húsvét alkalmából a szeretetért és a megváltásért fohászkodhassunk, az emberek pedig a világháló által lesznek egyesítve a vallásnak köszönhetően, amely erősebb minden látszólagos távolságnál.

Olaszországban ez idáig 16 ezer 523-an haltak meg az új típusú koronavírus-fertőzésben, és több mint 132 ezer fertőzöttet regisztráltak. Az ország területén Lombardia régióját érintette legsúlyosabban a betegség, így itt több mint 9200-an vesztették az életüket, és több mint 51 ezren fertőződtek meg. A milánói tartomány területén 11 és félezer fertőzött van, ezek közül csak a város területén 4654 fertőzött.