2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS SZERBIÁBAN

Újabb két személy küzdötte le a vírust

Az újvidéki ideiglenes kórházban 38 beteget ápolnak

Vajdaságban több mint 260 koronavírussal fertőzött személyt vettek nyilvántartásba. A tartományi válságstáb pénteki adataihoz képest 70-nel növekedett a betegek száma. Az adatok szerint a legtöbb vajdasági fertőzött újvidéki, a székvárosban 86 személynél mutattak ki COVID–19 megbetegedést.

Az Újvidéki Vásár csarnokaiban felállított fekvőhelyek (Ótos András felvétele)

Az Újvidéki Vásár csarnokaiban felállított fekvőhelyek (Ótos András felvétele)

A Vajdaság Klinikai Központban jelenleg 115 koronavírusos beteget kezelnek, akik közül ötöt lélegeztetőgépen tartanak. Hétfőn újabb két személy gyógyult meg a SARS-CoV–2 vírus okozta betegségből Vajdaságban, ezzel hétre növekedett azoknak a pácienseknek a száma, akik elhagyhatták a klinikai központ infektológiai osztályát. Az Újvidéki Vásár csarnokaiban kialakított ideiglenes kórházban 38 enyhébb tünetű fertőzöttet ápolnak. Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár megerősítette a betegek érkezését, viszont azt nem pontosította, hogy mindannyian újvidékiek-e, vagy Vajdaság más helységeiből is érkeztek.
– Ellenőrzés alatt tartjuk a járványt, nincsenek jelentős ugrások a fertőzöttek számának tekintetében – nyilatkozta a tartományi egészségügyi titkár.

A pácienseket még vasárnap értesítették a szállításukról, amelyet teljes elővigyázatossággal sürgősségi mentőautóval bonyolítottak le. Az Újvidéki Vásár 1-es, illetve Master csarnokában kialakított ideiglenes kórházban 1000 fekvőhely van. Az ellátáshoz Újvidék város önkormányzata minden szükséges felszerelést biztosított az ágyak kivételével, amelyeket a Szerb Katonaság szavatolt. A helyiség kialakítását önkéntesek, Újvidék város, valamint a hadsereg katonái végezték el. A vásár 1-es termét pénteken adták át a Vajdasági Klinikai Központnak.

A témához kapcsolódó további írásaink itt érhetők el