2024. április 16., kedd

Szállodai szobák orvosainknak

Újvidéken 205 ágy áll egészségügyi dolgozóink rendelkezésére

Az igazságügyi minisztérium keretében tevékenykedő, az elkobzott vagyon-visszaszármaztatásáért felelős igazgatóság a kormány válságstábjának átengedte az újvidéki Vojvodina és Putnik, a szabadkai Pátria, valamint a palicsi Prezident szállodákat a koronavírus elleni küzdelem céljaira. A 021.rs hírportál beszámol arról, hogy Vladimir Ćeklić a Vagyon-visszaszármaztatási Igazgatóság igazgatósegédjének elmondása szerint Palicson a külföldről érkezők lesznek elhelyezve, azok, akik a tesztek eredményére várnak.

–A két újvidéki és a szabadkai hotelben a vírus ellen az első vonalakban küzdő egészségügyi dolgozókat helyezzük el. A négy szálloda teljes kapacitása csaknem 600 férőhely. A Vojvodina hotelben mintegy 120, a Putnikban 185, a Pátriában 190, míg a Prezidentben 90 személyt lehet elhelyezni – mondta Ćeklić.

Hozzátette, hogy a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica-i) Mitrosrem vállalat, amely szintén az ügynökség igazgatása alatt áll, 20 tonna lisztet küldött a koszovói népkonyhák számára, Szávaszentdemeteren pedig 5,5 tonna kukoricalisztet osztottak ki a leginkább rászoruló családoknak. Reményének adott hangot, hogy az igazgatóság az elkövetkezőkben nagyobb számú táblagépet és laptopot tud majd küldeni azon emberek számára, akik a belgrádi vásár épületében vannak elhelyezve.