2024. március 29., péntek

A kemény munka meghozza bírságát

Elvezették a rendőrök, a kihágási bíró pedig 50 ezer dinárral bírságolta meg azt a 19 éves földművest, aki szombaton a kijárási tilalom idején tért haza traktorjával a termőföldön végzett munkálatok után. Olyan információk jelentek meg vele kapcsolatban a médiában, hogy már korábban is büntették szabálysértések miatt. A szóban forgó szilbácsi Ivan Pejak a Vajdasági Tényfeltáró-Elemző Központnak (VOICE) nyilatkozva cáfolta a róla közölteket, s azt mondta, korábban még csak meg sem állították a hatóság tagjai, nemhogy megbírságolták volna bármiért is. Mint mondta, nem érti, miért kell ilyen álhíreket terjeszteni.

Fotó: Beta

Fotó: Beta

Sokként élte meg előállítását, nem hitt a szemének, amikor a rendőrök tényleg az elvezetése mellett döntöttek. Kérte, hogy fehívhassa telefonon a szüleit, de ezt sem engedték meg neki. A VOICE emlékeztetett arra, hogy Branislav Nedimović agrárminiszter korábban arról beszélt, a tilalom nem vonatkozik a földművesekre, hiszen a vetési időszak kellős közepén járunk.

Az Agropres, mezőgazdasági témákkal foglalkozó újságírók egyesülete írt róla, hogy letartóztatták a fiatal gazdát, hozzátéve, hogy „a büntetése jogos", hiszen korábban is meg kellett már bírságolni, s a rendőrök négyszer is figyelmeztették az illetőt, hogy nem szabad traktorával a kijárási tilalom idején a faluban „furikáznia". Goran Đaković, az Agropres elnöke úgy fogalmazott, az ilyen „felelőtlen" gazdák veszélybe sodornak mindenkit, aki tisztességesen végzi a munkáját, mert ezután már senkiről sem hiszik el, hogy a termőföldről tart éppen haza.

Megszólalt az ügyben a megbírságolt fiatalember édesanyja, Marijana Pejak is. Azt mondta, hatalmas hazugságok hangzottak el fiával kapcsolatban, akit annyira megviseltek a történtek, hogy magas vérnyomás miatt a mentőszolgálatot is ki kellett hívni. Az asszony elmondása szerint fia egész nap a földön dolgozott, ezt követően pedig elvezették a rendőrök, hatalmas stresszt élt át.