2024. április 23., kedd

Egy építkezőhelyet sem zártak be

Belgrádban több építkezési engedélyt adtak ki márciusban, mint januárban, vagy februárban

Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a szerb fővárosban márciusban több építkezési engedélyt adtak ki márciusban, mint januárban, vagy februárban, és két és félszer többet, mint tavaly az év azonos hónapjában. Goran Vesić Belgrád polgármesterhelyettesére hivatkozva a Tanjug úgy értesült, hogy egy építkezőhelyet sem kellett bezárni a koronavírus-járvány idején, ha korlátozott mértékben is, de valamennyi helyen folytatódott a megkezdett munka.

A polgármesterhelyettes a Hepi TV-nek kijelentett, hogy az év első negyedében 330.348 négyzetméter építésére adtak ki engedélyt, ami több a korábbi évi időarányosnál.

A szerb fővárosban évek óta több mint egy millió négyzetméter lakás építésére kérnek építési engedélyt. Érdekes, hogy idén márciusban igencsak megnőtt a kérelmek száma, nem kevesebb, mint 111 lokáció esetében adták át az építkezési vállalatok a kérelmet. Vagyis a szükségállapot ellenére az építkezés üteme felgyorsult, állapította meg Vesić.

Kijelentése szerint minden belgrádi építkezőhelyen folyik a munka, ami a szükségállapot utáni időkben mutatja meg igazán jelentőségét. Akkor fogunk a gazdaság újraélésztéséhez, és az könnyebb lesz, ha most is építkezünk.

– Minden építkezésbe fektetett dinár a hazai bruttó termékben 3 dinárt hoz – mondta Vesić. A város által finanszírozott projektumok építését a szükségállapottól függetlenül végzik.