2024. április 16., kedd

Segítség a termelőknek

A Senta-Promet kereskedelmi vállalat átveszi a piacra termelt árut

A környező településekhez hasonlóan Zenta is teljesen elcsendesedett a hétvégén, a kijárási tilalom idején, ugyanis bár a közösségi oldalakon korábban sokan adtak hangot nemtetszésüknek a döntéssel kapcsolatban, valószínűleg ők sem szerették volna megkockáztatni a kijárási tilalom megszegéséért kilátásba helyezett esetleges szankciókat, ezáltal veszélybe sodorva önmagukat és a környezetükben élőket is. Az idős személyek többségének sem okozott különösebb fennakadást az, hogy ezúttal nem vasárnap, hanem szombat hajnalban ejthették meg a bevásárlást az arra kijelölt üzletekben, ugyanis bár voltak, akik nehezményezték, hogy későn jutottak el hozzájuk az erre vonatkozó információk, a legtöbben alkalmazkodtak az új időponthoz.

A közösségi oldalakon a temetők nyitvatartásának korlátozásával kapcsolatban is éles viták alakultak ki. Bár kétségtelen, sokakat rosszul érintett, hogy virágvasárnapon nem tudták meglátogatni elhunyt szeretteik sírját, a lakosság túlnyomó része egyetértett abban, hogy a rendkívüli állapotban önmagunk és a környezetünkben élők egészségének és biztonságának megőrzése mindent felül kell hogy írjon, és ezért mindenkinek tiszteletben kell tartania a járvány lassítása érdekében meghozott szabályokat. A rendkívüli helyzetek községi törzskara egyébként szombati ülésén azzal egészítette ki korábbi döntéseit, hogy ezentúl a temetéseken legfeljebb tíz ember vehet részt, azzal a kikötéssel, hogy a jelenlevők kötelesek egymás között legalább kétméteres távolságot tartani.

Zenta község önkormányzata jó hírrel is szolgált a hétvégén a községbeli termelők számára, ugyanis közleményben tudatta, hogy a Senta-Promet kereskedelmi vállalat átveszi tőlük a piacra termelt árut, ilyen módon kísérelve meg pótolni a piacok bezárása következtében keletkezett bevételkiesésüket. Az önkormányzat a mezőgazdasági minisztérium illetékeseivel egyeztetve, a termelők érdekeit szem előtt tartva teremtette meg annak a lehetőségét, hogy a piacra termelt árut, a gyümölcsöket és zöldégféléket az AD Senta-Promet kereskedelmi vállalat gazdasági áron átvegye a község kistermelőitől – áll az önkormányzat közleményében, amelyben arra is felhívják az érintettek figyelmét, hogy az átvétellel kapcsolatban a 064/64-71-753-as telefonszámon Dejan Čikojevićtől kaphatnak bővebb tájékoztatást.