2024. április 20., szombat
KISHEGYES

Fertőtlenítőszer mindenkinek

Óriási érdeklődés övezte Kishegyes község önkormányzatának ingyenes fertőtlenítőszer-osztási akcióját. Az önkormányzat összesen 4000 liter nátrium-hipokloritot vásárolt, amit önkéntesek adagoltak PET-palackokba. A palackokat a polgárok segítségével gyűjtötték össze kellő számban. A fertőtlenítőszer osztása pénteken és szombaton délelőtt folyt, a község három településének piacterein.

Önkéntesek és a Komunál Közvállalat emberei osztották a háztartásonként járó fél liter koncentrátumot. Ezt otthon kell hígítani vízzel, és csak ezután fertőtleníthetnek vele. Mivel a nátrium-hipoklorit veszélyesnek számít, ezért csak nagykorú polgárok vehették át, az önkéntesek pedig részletesen ismertették a használatát, és nyomtatott használati utasítást is adtak. Az idős személyeknek járó adagot hozzátartozóik vihették el, a magányosokhoz pedig az önkéntesek szállították el.

Az önkormányzat illetékesei arról számoltak be, hogy igen nagy volt a polgárok érdeklődése a fertőtlenítőszer iránt. Kishegyesen összesen 1250, Bácsfeketehegyen pedig 984 adagot osztottak ki. Aki lemaradt az akcióról, nem kell elkeserednie, mert továbbra is lehet igényelni a szerből. Mind Bácsfeketehegyen, mind Kishegyesen a helyi közösségben kell érdeklődni felőle.