2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS – TENISZ

Edzés és unalom

Györe László zentai teniszező nyilatkozott lapunknak
Az edzésre bőven jut idő (Fotó: Instagram)

Az edzésre bőven jut idő (Fotó: Instagram)

A koronavírus-járvány mindenkit nehéz helyzet elé állít. Fiatalokat és időseket, valamint a sportolókat is. A Covid-19 soha nem látott bonyodalmakat okoz a különféle sportágak képviselőinél. A Magyar Szó igyekszik felkutatni azokat a vajdasági és magyarországi sportolókat, akik profiként ténykednek a sport világában.

Györe László zentai teniszező pályafutását már gyermekkora óta követi napilapunk, s bár a szélesebb köztudatba csak a 2019-es riói 500-as ATP-tornagyőzelem után került, mindannyian tudjuk, hogy addig az elsőségig hosszú és rögös út vezetett. A koronavírus a tenisz világát sem kíméli, s a füves szezon hivatalos törlésével egyelőre úgy tűnik, júliusig egészen biztosan nem látjuk ezt a sportágat a televízióban. Györe szerencsére nem ragadt idegen országban, Szerbiában tartózkodik, de a kijárási korlátozások és tilalmak rá is ugyanúgy vonatkoznak.

A zentai sportoló a közösségi oldalain is néha betekintést enged sajátos karanténjába, a Magyar Szónak azonban őszintén nyilatkozott. „Bár egyelőre úgy van, hogy a versenyek július elején kezdődnek újra, könnyen lehet, hogy ez is csúszni fog még. Nem kizárt, hogy a szezont leghamarabb Amerikában indítják útnak” – kezdte mondandóját a teniszező. Ahogyan más sportágak képviselőinél, úgy a teniszezőknél is felmerül a kérdés, vajon hogyan készülnek az idény további részére a profik. „Őszintén, nem sok mindent tudok csinálni. Amennyit bírok, edzek a lakásban. Azon kívül főleg unatkozok” – nyilatkozta Györe napilapunknak.