2024. március 29., péntek

Magyar segítség Szerbiának

Komoly támogatással, 200 ezer védőmaszkkal és 10 ezer védőruhával segíti Magyarország Szerbiát a koronavírus-járvány elleni védekezésben – jelentette ki Jadranka Joksimović európai integrációért felelős miniszterasszony.

– Állandó kapcsolatban vagyok Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszterrel, az aktuális helyzetről, a szükséges intézkedésekről és az egészségügyi rendszer szükségleteiről egyeztetünk. Szijjártó miniszter, aki Szerbia nagy barátja, 200 ezer maszk és 10 ezer védőruha formájában ajánlott fel segítséget az országunknak. A támogatás már megérkezett, és nagyon sokat jelent számunkra – jelentette ki Joksimović.

A miniszterasszony őszinte háláját fejezte ki Szijjártónk és a magyar népnek, amely ezekben a nehéz időkben is kifejezte szolidaritását és barátságát. – Ez a magyarországi támogatás annak fényében is jelentős, ha a védőfeszerelés-piacra nézünk, hiszen manapság még akkor is nehéz felszereléshez jutni, ha van pénze egy országnak – mondta.

– A magyar támogatás a tisztelet és a jószomszédi viszony jele is, amelyet Vučić elnök és Orbán miniszterelnök épített ki. Népünk és országunk nagyra értékel minden olyan baráti gesztust, amelyet ilyen nehéz időkben tanúsítanak felénk – jelentette ki Joksimović.