2024. március 28., csütörtök
ZOMBOR

Sütemények a közkórháznak

A koronavírus-fertőzés ideje alatt az egészségügyi intézmények nem fogadhatnak el pénzadományt, erre a tartományi kormány által nyitott bankszámlák révén adódik mód. Aki tehát pénzzel kívánja segíteni az erejükön felül teljesítő egészségügyi intézményeket és dolgozóikat, dinárban a 840-5048741-67, devizában pedig a 840-324771-83 folyószámlára fizethet be.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Természetbeli juttatást, adományt viszont elfogadhatnak a gyógyászati intézmények. Ezen lehetőség nyomán támogatási akciót kezdeményezett a zombori Mara fagyasztott tészták gyára. A főként sós és édes fagyasztott termékeket, leveles tésztát, elősütött pizzaalapokat, gyorsfagyasztott gombócokat, süteményalapokat, valamint frissen sült péksüteményeket előállító üzem naponta a Dr. Radivoj Simonović Közkórház hetven alkalmazottjának reggelijéről gondoskodik.

A Mara egyébként a termékskálája tekintetében az ország egyik legkorszerűbb tésztagyárának számít, évi szinten a hazai és külföldi piacon mintegy 3000 tonna fagyasztott péksüteményt értékesít.