2024. március 28., csütörtök
SZABADKA

Egyre kevesebben vannak van karanténban

A www.covid19.data.gov.rs szombati adatai szerint Szabadkán 1505 volt a karanténban lévők száma. Ez azt jelenti, hogy számuk tovább csökkent a városban, ugyanis ahogy korábban beszámoltunk róla, ez a szám csütörtökön még 1576, március 29-én pedig 1705 volt.

Szabadka a honlapon található lista szerint a karanténban lévők számát tekintve az ország városai közül továbbra is a nyolcadik helyen áll, megelőzve Leskovacot, ahol 1499, és Šabacot, ahol 1296 volt a karanténban lévők száma.

Szabadka utcáin egyébként szombaton a reggeli és a délelőtti órákban, az utóbbi napokhoz képest, valamivel több polgárt lehetett látni. Főleg az élelmiszerüzletek forgalma nőtt meg a hétvégi kijárási tilalom életbe lépése előtt. A kisebb üzletek előtt nagyobb sorok is kialakultak, lévén, hogy a boltokban a járványügyi előírások szerint egyszerre csak néhány vásárló tartózkodhat. A napos időben a korábbi napokhoz képest több gyermekes szülőt, fiatal párt és kutyasétáltatót lehetett látni a város központjában vagy épp a sugárúton, akik egy utolsó sétát tettek az első hétvégi kijárási tilalom életbe lépése előtt.