2024. április 19., péntek

A koronavírus két újabb áldozata Újvidéken

A Vajdasági Klinikai Központból ismét rossz hírek érkeztek, szombat este két nő halt bele a koronavírus-fertőzésbe. Dr. Vesna Turkulov professzor, a Vajdasági Klinikai Központ (VKK) Infektológiai Osztályának vezetője a 021.rs-nek nyilatkozva kijelentette, hogy mindkét elhunyt lélegeztetőgépre volt kapcsolva, és napokkal ezelőtt súlyosbodott az állapotuk. Mindketten azon öt páciens közé tartoztak, akik lélegeztető-berendezésre volt kapcsolva, és a korábbi napokban is a súlyos állapotban levő páciensek közé sorolták őket.

– Idősebb személyekről van szó, akik más alapbetegségekben is szenvedtek. A cukorbetegség és a magas vérnyomás hozzájárult ahhoz, hogy állapotuk gyorsan romoljon – mondta többek között Turkulov.

Eddig nyolc páciens halt meg COVID-19 vírus miatti fertőzésben a Vajdasági Klinikai Központban. Az elhunytak 59 és 83 év közöttiek, valamennyiüknek alapbetegsége is volt.

A VKK-ban jelenleg 95 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek, háromuk állapota súlyos, lélegeztetőgépre vannak kapcsolva.