2024. április 25., csütörtök
BELGRÁD

Két terhes nő is megfertőződött koronavírussal

A belgrádi Népfront nőgyógyászati-szülészeti klinikán két koronavírussal fertőzött terhes nőt kezelnek – jelentette be dr. Ana Mitrović Jovanović professzor a Szerbiai RTV-nek. Ebben az intézményben az utóbbi 72 órában 59 szülést vezettek le, közöttük 15 császármetszés volt, az elmúlt éjszaka 5 nő szült meg. A körülményekhez alkalmazkodva szervezik meg a munkát, és minden szülésre kész pácienst elfogadnak, valamint azokat a terhes nőket is, akik súlyos egészségügyi gondokkal küzdenek.

A két koronavírussal fertőzött várandós nő jól érzi magát, a terhesség 34. és 35. hetében járnak. Egyiküket hamarosan császármetszés alá vetik, mert több tényező is ezt teszi szükségessé.

A klinikát tegnap is fertőtlenítették. Mint azt már közzétették, az intézmény 75 dolgozóját eltávolították a munkahelyéről, 46-uk koronavírus-tesztje pozitív lett. Időközben újabb két teszteredmény lett pozitív.

Dr. Mitrović Jovanović azt javasolja a pácienseknek, hogy ha nincs sürgető ok, kerüljék el a kórházakat és a rendszeres vizsgálatot is odázzák el két, három héttel.