2024. április 18., csütörtök

A rendőrség tíz százalékát szabadságra küldik

Aranytartalék céljából a szerbiai rendőri állomány mintegy tíz százalékát évi szabadságra küldik – jelentette ki Vladimir Rebić, a rendőrség igazgatója miután egyeztetett Nebojša Stefanović belügyminiszterrel. Az intézkedésre azért van szükség, mert megtörténhet, hogy a rendőrök soraiban még inkább elterjed a koronavírus-fertőzés, és megnő azoknak a száma is, akik házi karanténba kényszerülnek. Rebić szombaton tette közzé, hogy 17 rendőr megfertőződött a COVID-19 vírussal, és az állományból kb. 800 fő kényszerült házi elkülönítésbe.

– Az utóbbi hetekben súlyos teher nehezedett a rendőrségre, különösen a határvédelemben, majd a hivatalnokokra, akik az elkülönítési engedélyeket adták ki, így elérkezett az idő, hogy a válságkezelés következő lépéséhez folyamodjunk – jelentette ki a Tanjugnak, és hozzáfűzte, hogy az ellenőrzéseket az egész ország területén megszigorítják.

Adatai szerint szombaton Belgrádban a kijárási tilalom első három órájában 484 személyt tartóztattak fel, akik közül 18-an engedély nélkül tartózkodtak az utcán, vagyis 3,7 százalékuk. Ez meglehetősen jó eredmény, de hiszem, hogy lehet még jobb is – mondta Rebić.