2024. április 25., csütörtök

Fűtésszámla-fizetés jövőre

Az újvidéki polgárok számára halasztást hagy jóvá az önkormányzat

Az újvidéki közműszámlák összesített megfizettetésével megbízott Informatika közvállalattól a rendkívüli állapot ideje alatt kiküldött, különféle számlákat a polgárok 2021-ig nem kötelesek kifizetni. Miloš Vučević polgármester már korábban is bejelentette, hogy önkormányzatként igyekeznek majd támogatni a polgárokat a nehézségek áthidalásában, ez is egy formája a segítségnyújtásnak. Nagyon sokan munka nélkül maradtak, illetve kevesebb fizetést kapnak, mint korábban. Szavai szerint a márciusban érkező számlák kifizetési határidejét 2020. december 31-éig tolják ki.

Fotó: Szeli Balázs

Fotó: Szeli Balázs

–A márciusban és a rendkívüli állapot ideje alatt érkező számlákat 2021-ben is kamat nélkül fizethetjük ki. A szükséghelyzet ideje alatt tehát senki sem köteles fizetni a beérkező számlákat. Természetesen, aki akarja, ezt megteheti, ezzel nagyban megkönnyítheti a városi szolgálatok munkáját, köszönetet mondunk ezért – fogalmazott Vučević.

Hozzátette, hogy az önkormányzat megpróbál majd a gazdaságnak is további segítséget nyújtani a kormány által hozott döntések mellett is. Példaként megemlítette, hogy a zöldpiacok zárva tartásának ideje alatt a standok rezervációjának fizetését is elhalasztják arra az időpontra, amikor azok mögött ismét dolgozni fognak az eladók. A bérlők fizetési kötelezettségeinek lehetséges módjaival kapcsolatban különféle lehetőségeket is számba vesznek. Az egyik ilyen lehetőség az, hogy árengedménnyel fizessenek az év végéig, vagy pedig 2021-ben a teljes bérleti díjat kifizessék kamat nélkül.

A polgármester hangsúlyozta, hogy az elkövetkező napokban döntéseket hoz majd arra vonatkozóan, hogy a vendéglátóiparban vállalkozók, a fodrászok és más üzletek tulajdonosai gazdaságilag átvészelhessék ezt a nehéz időszakot, és hogy a munkahelyeket ne kelljen megszüntetni.