2024. március 29., péntek

Köszönet az egészségügyi dolgozóknak és az önkénteseknek

A topolyai Községi Rendkívüli Helyzetek Törzskara rendszeresen ülésezik a rendkívüli állapot bevezetése óta, és a kormányintézkedésekkel összhangban hozta meg a helyi intézkedéseket. Kislinder Gábor polgármester, a törzskar parancsnoka a Régió Rádió által sugárzott hangüzenetben fordult a község polgáraihoz és megköszönte az egészségügyben dolgozók, az önkéntesek és a Vöröskereszt aktivistáinak a munkáját, akik derekasan helyt állnak ebben a nehéz helyzetben. Köszönetet mondott a község polgárainak is, hogy többnyire betartják a kormány és a válságtörzs rendelkezéseit, melyeket a polgárok egészségének védelme érdekében kellett foganatosítani.

Topolya község polgármestere elmondta, hogy készülnek a segélycsomagok a 30 ezer dinárnál alacsonyabb nyugdíjban részesülők számára, ők élelmiszert és tisztítószereket kapnak 2500 dinár értékben. Utasította a helyi közösségek megbízottait, hogy szervezzék meg a csomagok kiosztását. A közterületek fertőtlenítése folyamatos, és megérkezett a göngyöleg is, amelyben kiosztásra kerül a lakosok körében a fertőtlenítőszer. A fertőtlenítőszer kiosztása a község mintegy 13 ezer háztartása számára a jövőben folyamatosan történik, amíg szükség mutatkozik rá.

Kislinder azt is hangsúlyozta, hogy a mozgásképtelen vagy mozgásukban korlátozott személyeket, családtagokat ápoló és gondozó polgárok kérelmezhetik egy külön igazolás kiadását, amelynek alapján lehetővé válik számukra, hogy folyamatosan, szükség esetén a nap 24 órájában elérhetőek legyenek az említett személyek számára. Az igazolás kiadására vonatkozó kérelem benyújtásához az űrlap letölthető a www.btopola.org.rs honlap E-szolgáltatás rovatában, de a polgárok beadványait akkor is feldolgozzák, ha nem az előírt űrlapon nyújtják be. A kérelemhez csatolni kell a kérelmező, a mozgásképtelen személyt ápoló és gondozó személy személyi igazolványának fénymásolatát, az ápolt és gondozott személy személyi igazolványának fénymásolatát, egy szakorvosi lelet fénymásolatát, vagy a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap végzését, amely bizonyítja, hogy az illető személy ápolásra és gondozásra szorul. A polgármester azt is hozzátette, hogy a személyi kísérők számára a kifizetések szintén folyamatosak lesznek, és az egyéb szociális juttatásokat is idejében megkapják az arra jogosultak.

Végezetül azt üzente a polgároknak, hogy vigyázzanak magukra és családtagjaikra, illetve egymásra, azaz minden polgártársunkra ezekben a nehéz időkben.