2024. április 20., szombat

Élelmiszercsomag minden háztartásnak

Ada község önkormányzata csütörtökön a kijárási tilalom alatt megkezdte a segélycsomagok kiosztását Völgyparton
Az önkormányzat minden Ada községbeli háztartásnak igyekszik segítséget nyújtani

Az önkormányzat minden Ada községbeli háztartásnak igyekszik segítséget nyújtani

Az elkövetkező napokban Adán, Moholon, Törökfaluban, Valkaisoron és Völgyparton összesen mintegy 6000 háztartás részesül élelmiszercsomagban, amelyet Ada község önkormányzata a helyi közösségekkel közösen biztosít, és szállít házhoz az önkéntesek közreműködésével. Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere elmondta, hogy a délutáni kijárási tilalom ideje alatt, vagyis 17 óra után bonyolítják le a csomagosztást, hogy minden háztartás lakóinak személyesen adhassák át az adományt. A csomag alapvető élelmiszereket tartalmaz: cukrot, étolajat, lisztet, rizst, száraztésztát, hagymát, tálcás zöldségfélét és narancsot.

– Ada község önkormányzata, illetve a községi válságstáb úgy döntött, hogy a községben minden háztartásnak eljuttatunk egy segélycsomagot. A célunk az, hogy kisebb támogatást nyújtsunk a háztartásoknak, illetve az, hogy éreztessük mindenkivel, gondolunk rájuk. Mindenkitől elvárjuk, hogy gondoljon a másikra, és cselekedjen úgy, hogy tiszteletben tartja mások egészségét, valamint betartja a köztársasági válságstáb intézkedéseit, amelyeket az önkormányzat honlapján megjelentetünk. Függetlenül attól, hogy ezek mennyire fájdalmasak vagy nehezek ebben a pillanatban, a nagyobb probléma és a még nagyobb katasztrófa, vagyis a több fertőzött és a több haláleset elkerülése végett rendkívül fontos ezeknek a lépéseknek és intézkedéseknek a betartása – nyilatkozta Bilicki Zoltán, aki hozzátette, hogy az akcióra jóváhagyott keretösszeg 6,5 millió dinár, amelynek egy része várhatóan megmarad, mert a helyi önkormányzat a legmagasabb becsült adattal, mintegy 6000 háztartással számolt. A polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a helyi közösségekkel együttműködve és az anyagi terheket megosztva végzi az élelmiszercsomag-, valamint a fertőtlenítőszer-osztást is a lakosságnak.

Bilicki Zoltán

Bilicki Zoltán

– Megkezdtük az élelmiszercsomag osztását, amit csütörtökön Völgyparton, pénteken pedig Törökfaluban és Valkaisoron bonyolítottunk le. Szombaton elkezdjük Adán és Moholon is, vasárnap nem lesz csomagosztás, viszont igyekszünk úgy szervezni, hogy hétfőn már tudjuk folytatni. Az akció délutánonként zajlik, 17 órakor kezdjük, mert szeretnénk mindenkit otthon találni. A csomagokat nem fogjuk a házak előtt hagyni, hanem személyesen adjuk át minden háztartásban. A csomagosztást az önkéntesek segítségével végezzük, akiknek ezért szeretnék külön köszönetet mondani, csakúgy mint a községbeli vállalatok és vállalkozások nagy részének, amelyek a rendelkezésünkre bocsátották a járműveiket. Sok cégtől kaptunk segítséget, és nagyon együttműködőek a válsághelyzetben. A csomagokat és a fertőtlenítőszert is a helyi cégek járműivel juttatjuk el a lakossághoz. Többen elküldték a járművek sofőrjeit is, akik vezettek a szétosztás alkalmával, illetve segítettek a bepakolásnál. A válsághelyzetben megvan a kellő összefogás, ami jó lenne, ha a későbbiekben is így maradna, és ennyit okulnánk ebből a helyzetből. Az önkormányzat nevében szeretném megköszönni az egészségház, az idősek otthona, a szociális központ, a rendőrség és a tűzoltóság alkalmazottjainak is a munkájukat, hiszen valamennyien nagyon odateszik magukat. Folyamatosan ellenőrzés alatt tartjuk a házi karanténban lévő személyeket, ami nagy munka, ennek köszönhetően azonban Ada községben még nincs regisztrált fertőzött. A lakosság óriási többsége példásan viselkedik, és betartja a koronavírus-járvány miatt elrendelt intézkedéseket. Vannak kivételek, akik megszegi ezeket, amivel nagy kockázatot vállalnak, mert jelentősek a büntetések. Ezt azok csinálják, akik nincsenek tekintettel senkire – közölte Bilicki Zoltán, Ada község polgármestere.