2024. április 25., csütörtök

Újságíró vs. bértollnok

Azok az újságírók, akik kritikátlanul a hatalmat és Aleksandar Vučićot szolgálják ki, nem újságírók, elérkezett az ideje, hogy ne is tekintsünk kollégaként rájuk – közölte ma Maja Ledjenac, a Vajdasági Újságírók Független Egyesületének (NDNV) alelnöke.

Maja Ledjenac az NDNV online vitafórumán, amelynek az Állítsuk meg az újságírók letartóztatását! címet adták, kiemelte, szükség van arra, hogy hangosan kimondhassák, az említett bértollnokok nem újságírók. Szavai szerint Szerbiában az újságírókkal való leszámolásnak már hosszú gyakorlata van, sajnos számítani lehetett arra, hogy a hatalom megkezdi az újságírók előállítását is.

Draško Milinović rádióműsor-vezető szerint az a rettegés légköre, amit a Szerb Haladó Párt alakít, most érte el a csúcspontját. Rámutatott, aggódik azokért a barátaiért, akik kritikus hangnemben kívánnak rámutatni a társadalmunkban megjelenő anomáliákra. Az erőszak azonban nem lehet indok arra, hogy meghátráljanak. Közölte, köszöni szépen, de ő nem kíván a kínaihoz hasonló totalitárius társadalomban élni. Meg kell őriznünk az emberségünket, mondta, és mindazt, ami az életünket élhetővé teszi.