2024. március 29., péntek

Szigorúan fogják büntetni a kijárási tilalom megszegőit

Szigorúan meg fogja büntetni a rendőrség azokat, akik megszegik a hétvégi kijárási tilalmat – jelentette be Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter, hangsúlyozva, forgalmi és más rendőrségi egységek egyaránt rendszeresen ellenőrizni fogják a rendelet betartását.

"Meg akarjuk mutatni, hogy azok cselekednek helyesen, akik betartják a szabályokat, és tiszteletben tartják a rendívüli helyzetben érvényes előírásokat, hogy az orvosoknak ne kelljen napi 22 órát dolgozniuk csak azért, mert egyesek fegyelmezetlenek" – fogalmazott Stefanović.

A belügyminiszter szót ejtett a szárnyra kelő téves információkról is. "Nem fogunk letartóztatni újságírókat, de arra kérjük őket, hogy ellenőrizzék le az értesüléseike, mert semmit sem segítnek az ovosoknak, ha hamis híreket közölnek a lakossággal. Óvatosságra van szükség" – jelentette ki.

Stefanović arra is kitért, hogy egyes bűnözők a rendőrség leterheltsége miatt feltehetően arra számítanak, hogy kisebb figyelem eshet rájuk, de a miniszter aláhúzta, a bűnügyi osztály továbbra is teszi a dolgát.

A kijárási tilalom a hétvégén szombati 13 órától hétfőn hajnali 5-ig tart.