2024. április 16., kedd

Nyugdíjas katonaorvosok gyógyítanak

Tüdőgondozás a péterváradi Katonakórházban is

A péterváradi Katonakórház is ellátásban részesíti majd az akut légzési fertőzésben szenvedő betegeket – írja a 021.rs hírportál. A kórház dolgozói ilyen módon igyekeznek hozzájárulni a vírus elleni küzdelemhez.

Dragan Koruga alezredes, a péterváradi Katonakórház vezetőjének elmondása szerint az intézmény azon feladatokat látja el, amelyeket a Katonai Egészségügyi Igazgatóság előlát. A kórházban mintegy száz betegágyat tudnak biztosítani a pácienseknek. Hozzátette, hogy a katonakórház orvosai az újvidéki és szabadkai befogadóállomásokon lévő betegek ellátásáról is gondoskodnak. Az intézményben még a nyugdíjazott orvosok is szolgálatra jelentkeztek, hogy részt vehessenek a betegek ellátásában a rendkívüli állapot ideje alatt. Milorad Regodić nyugalmazott sebész is közéjük tartozik, aki több sebész és más téren specializált kollégájával együtt azon dolgozik majd, hogy szükség szerint tudásának legjavát adva segítsen a koronavírussal fertőzött betegeken.

– A védelmi minisztérium felszólítására a katonakórház nyugalmazott orvosainak egy csoportja is szolgálatra jelentkezett, hogy kivehessék részüket a munkából. Minden feladatra készen állunk – jelentette be Regodić.