2024. április 23., kedd

Jövő héten csomagosztás a nyugdíjasoknak

Óbecsén az online piac is működik

Óbecse község területén a jövő héten kezdik a segélycsomagok kézbesítését azoknak a község területén bejelentett lakcímmel rendelkező nyugdíjasoknak, akiknek a nyugdíjuk nem haladja meg a havi 30 ezer dinárt. A csomagokat a Vöröskereszt fogja összeállítani és kézbesíteni az önkéntes mobil csoport tagjainak a segítségével. Az alapvető élelmiszereket tartalmazó csomagok árát a községi költségvetésből fedezi az önkormányzat. Óbecse község területén több mint 5000 nyugdíjas jogosult a segélycsomagra.

(Illustráció: pixabay. com)

(Illustráció: pixabay. com)

Működik az online piac

Kedden már Óbecsén sem volt piac, de a közösségi hálón Bečejska zelena pijaca online – Óbecsei zöldségpiac online elnevezéssel már az elmúlt hétvégén „megnyitott” a piactér virtuális változata, amelynek jelenleg több mint 2500 tagja van. Az online piacon szinte minden beszerezhető, amit a standokon is megszokhattak már a vásárlók. A kínálatban nemcsak gyümölcs, zöldség, méz, tejtermék, szárnyas szerepel, de virágok, alternatív édesítővel készített csokoládés mogyoró és földimogyorókrémek, hidegen sajtolt olajok, különféle magvajak, tönkölytermékek, csokinyuszi- és tojások és sok egyéb is megtalálható. A legtöbb eladó házhoz szállítást is vállal.

Karácsonyi Gabriella, az egyik ötletgazda érdeklődésünkre elmondta: a felületre folyamatosan érkeznek a hirdetések, és most márt szinte minden szerepel online, ami az igazi piacon is.