2024. március 28., csütörtök
TISZA MENTE

Online piacokon vásárolhatunk

Ada község területén a http://pijaca.povrtarimol.org.rs/ címen érhető el az online piac, amelyre a termelőknek díjtalan a regisztráció. Az érdeklődők Ugrnov Szilviánál jelentkezhetnek Messengeren vagy a silviaugrnov@gmail.com ímélcímen. A regisztrációhoz szükséges a termelőről és a termékekről készült fotó, a terméklista és a telefonszám. Az érdeklődők bővebb információt kaphatnak telefonon Ugrnov Szilviától (062/779-135) és Rigó Flóriántól (069/356-7426). A piac termékkínálata folyamatosan bővül, így rövidesen mindenki megtalálhatja majd az általa keresett termékeket.

Magyarkanizsa községben a Facebook közösségi oldalnak köszönhetően találták fel magukat az eladók és a vásárolni szándékozók, ugyanis az árusok ott hirdetik meg portékáikat, és a vevők is ott keresik az árut. Az ilyen céllal létrejött csoportokban a különféle gyümölcsök és zöldségek mellett tejtermékek, hús és tojás, valamint Magyarországról származó édességek és a háztartáshoz szükséges dolgok, sőt kozmetikumok is beszerezhetőek. Az árusok többsége házhoz szállítást is vállal idős személyek számára. Az érintettek több ilyen csoportot is létrehoztak, köztük a Piac Online Magyarkanizsa Község – Helyi Termelők, Szolgáltatók csoportja nevűt, amely a https://www.facebook.com/groups/203369891096515/, illetve a Magyarkanizsai piac otthonról nevűt, amely a https://www.facebook.com/groups/658815514956191/ linken érhető el.

Zenta község területén ugyancsak nagy népszerűségnek örvend az árusok és a vásárlók körében az online zöldpiac, ahol az érintettek bejegyzéseken keresztül népszerűsíthetik az eladásra szánt zöldségeiket, gyümölcseiket, illetve egyéb háztáji termékeiket. A csoport adminisztrátorai rendszeresen kérik a bejegyzéseket írókat, hogy felhívásaikat két nyelven, magyarul és szerbül is tegyék közzé, és azok tartalmazzák egyebek mellett azt, hogy mit árulnak, mit vásárolnának, az elérhetőségüket, illetve azt is, hogy hánytól hány óráig fogadják a potenciális vásárlókat, illetve szükség esetén hajlandók-e házhoz szállítani az általuk kínált termékeket. A Zentai online zöldpiac csoport a https://www.facebook.com/groups/676633353092776/ linken érhető el.