2024. április 26., péntek

Az önkormányzat hétezer liter fertőtlenítőszert osztott ki

A Szabadkai Üzleti inkubátor elosztói központjából eddig 7000 liter nátrium-hipokloritot osztottak ki – áll a Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontjától szerdán szerkesztőségükbe eljuttatott közleményben. A nátrium-hipokloritot az Egészségügyi Világszervezet felületek fertőtlenítésére ajánlja. Bogdan Laban, Szabadka polgármestere kiemelte, hogy a Város gyors reakciójának köszönhetően, annak, hogy beindították Bajmokon a fertőtlenítőszerek gyártását, minden intézmény teljesen ingyenesen fog kapni ebből az értékes oldatból.

– Megközelítőleg hétezer liter fertőtlenítőszert osztottunk ki az állami intézményeknek, a közvállalatoknak, a kommunális vállalatoknak, az idősek otthonainak, a magántulajdonban lévő idősek otthonainak, az iskoláknak és a város területén lévő egyéb intézményeknek. Néhány nappal ezelőtt fertőtlenítőszert adtunk át a Szabadkán lévő egyesületeknek, hogy időben fertőtleníthessék helyiségeiket, ahol tartózkodnak, és ezáltal, amennyire lehetséges, biztonságossá tegyék azokat – mondta a polgármester.

Laban köszönetet mondott annak a hölgynek is, aki védőmaszkokat adományozott, ezeket, mint mondta, a polgárok között osztják szét.

– Ez alkalommal köszönetet mondanék még egy városunkban működő vállalatnak, ez pedig a Centar Istok vállalat – a Rafflescity áruház. Wang Ai Jun asszony a testvéri és baráti Kínából 15 000 védőmaszkot adományozott, amelyeket a polgároknak osztunk szét – hangsúlyozta a polgármester.

A lakóépületekben a fertőtlenítőszerek kiosztása pénteken kezdődik, jelentette be Predrag Radivojević, az Útügyi, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója, és hozzátette, hogy erről már értesítették az épületmenedzsereket. Az igazgató azt is elmondta, hogy a padlók, lépcsőházak és más helyiségek fertőtlenítésére használatos fertőtlenítőszereket ingyenesen osszák szét.

Jelenleg 15 000 liter nátrium-hipoklorit áll a város rendelkezésére, de az illetékesek bejelentették, hogy a termelés tovább folytatódik.