2024. április 24., szerda
TÖRÖKBECSE

A héten csomagot kapnak a nyugdíjasok

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

A hét végéig Törökbecsén is megkezdik a szociálisan veszélyeztetett kategóriába sorolt nyugdíjasoknak járó egyszeri segély kiosztását – jelentette be Saša Maksimović polgármester. Az élelmiszereket és tisztítószereket tartalmazó csomagnak 3345 nyugdíjas örülhet majd a községben, amelyeket önkéntesek visznek házhoz. A segítség ezúttal azoknak jár, akiknek a nyugdíja nem éri el a 30 ezer dinárt (ez 2750 személyt jelent), de csomagot kapnak a munkarokkant-nyugdíjasok is. Az önkormányzat várja azok jelentkezését, akik segíteni szeretnének ebben az akcióban. A csomagok értéke 8,6 millió dinár.

A polgármester arról is beszélt, hogy a Komunalac Közvállalat folyamatosan gyártja a nátrium-hipokloritot, amit egyelőre csak a közvállalatok és -intézmények, a magáncégek, társasházak és az utcák fertőtlenítésére használnak, de hamarosan korlátozott mennyiségben a lakosságnak is jut belőle.

Törökbecsén jelenleg több mint 200 személy kényszerült karanténba, őket a rendőrség ellenőrzni. A községben egyelőre nincs nyilvántartott koronavírussal fertőzött beteg.