2024. március 28., csütörtök

Ötven péterváradit mobilizáltak a Katonakórház céljaira

Szerda reggel kb. ötven péterváradi lakost sorakoztattak fel a helybeli Katonakórház előtt, ahol közölték velük, hogy a közeljövőben szükség szerint bevetik őket az egészségügyi intézmény működésének szükségleteire, tudta meg a 021.rs.

Azokról a polgárokról van szó, akik lelkiismereti okokra hivatkozva fegyver nélküli civil katonai szolgálatot teljesítettek ebben, vagy másik újvidéki egészségügyi intézményben. Ezeknek a polgároknak egy nappal korábban a katonai járőr személyesen kézbesítette a behívót. Egy tiszt közölte velük, hogy hazamehetnek, de legyenek készenlétben, mert bármelyik napon behívhatják őket, ha a COVID-19 miatt megnövekszik a megbetegedettek száma, és munkájukra szükség mutatkozik. A behívott péterváradiakkal a Szerb Katonság képviselője közölte azt is, hogy egy-két nappal korábban értesíteni fogják őket, a munkaadójuk pedig a törvény értelmében el kell engedje őket.

Emlékeztetünk, hogy a védelmi minisztérium két nappal ezelőtt bejelentette, hogy a péterváradi Katonakórház is fogadni fogja a légzési zavarokkal küszködő, koronavírussal fertőzött pácienseket. Az intézmény száz betegággyal rendelkezik.