2024. április 20., szombat

Ötven millió dinár büntetésekből

A szerb kormány friss rendeleteinek megszegése végett kicsivel több mint 50 millió dinár folyt be az államkasszába, a megbüntetett 65 évnél idősebb személyek száma pedig meghaladja az 500-at – írja a Novosti.

Fotó: Ótos András

Fotó: Ótos András

Március 21-étől – amikor a részleges kijárási tilalom és más korlátozások életbe léptek –, március utolsó napjáig a szabálysértési bírók összesen 1049 pénzbüntetést róttak ki 51,286 millió dinár értékben. Legtöbb büntetést vasárnap, 29-én mondtak ki: 207 esetben és 10,3 millió dinár értékben.

Naponta a bírák elé állítanak több mint száz polgárt, akik megszegik a kijárási tilalmat, és átlagosan hatvan 65 évnél idősebb személyt, akik nem tartják tiszteletben a rendeletet. A rendfenntartók egyeseket több alkalommal is az utcán találnak, sőt olyanok is vannak, akik a házi karantént kijárási tilalom idején szegik meg.

Eddig 542 polgár ügyében jártak el a kijárási tilalom megszegése végett, és 506 a tilalom ellenére szabadban tartózkodó, 65 évnél idősebb polgárt is megbüntettek, valamint három személyt is megbírságoltak, mert parkban, vagy sportpályán tartózkodtak.

Azokat a személyeket, akik megszegték a házi karantén rendeletét a požarevaci, verseci és piroti börtönök különleges egységeiben helyezik el. Kedden 138-an voltak, közülük legnagyobb számban, 61-en a požarevaci Zabelában.