2024. április 24., szerda

A megerősített fertőzések számának növekedése várható

Szabadka Város Válságkezelő Törzskarának parancsnoka, Bogdan Laban polgármester kedden nyilatkozatot intézett a polgárokhoz, amelynek fókuszában a jelenlegi járványhelyzet áll.

Mint megtudtuk, azon személyek esetében, akiknél fennáll a koronavírussal való fertőzöttség gyanúja, csupán a Közegészségügyi Intézet végezheti el a szükséges mintavételeket a páciensek kórképe alapján, illetve a Szabadkai Közkórház kérésére. A mintavétel az Egészségügyi Minisztérium utasításai alapján történik, ugyanakkor az Egészségügyi Minisztérium számít az egyetlen releváns forrásnak a fertőzöttek, illetve a hospitalizáltak számára vonatkozóan is.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

A válságkezelő törzskar parancsnoka nyilatkozatában azt is kifejtette, hogy a város azon polgárainak állapota, akik a koronavírus miatt kórházba kerültek, stabil.

A Szabadkai Közkórház, az Egészségház, valamint a Közegészségügyi Intézet a rájuk bízott feladat elvégzéséhez rendelkezik a megfelelő felszereléssel és eszközökkel.

Bogdan Laban szavai szerint rendkívül fontos, hogy a polgárok hiteles forrásból származó és pontos információkhoz juthassanak a koronavírussal és a megbetegedés következményeivel kapcsolatban.

Március hatodika és 31-e között Szabadka Város területén 15 személynél mutatták ki a koronavírust, ugyanakkor egyetlen egészségügyi dolgozó sem fertőződött meg. A megerősített esetek száma a közeljövőben minden bizonnyal emelkedni fog – áll a válságkezelő törzskar parancsnokának nyilatkozatában, amelyben arra is kitér, hogy mindenkinek az ajánlások szerint kell cselekednie, és kerülnie kell a személyes kontaktust polgártársaival.