2024. április 24., szerda

Online piac

Miloš Vučević: Felelőtlenségünknek, önzésünknek megisszuk a levét

A hétvégi gyönyörű napsütés a székváros polgárait nagy számban kicsalta otthonaikból. Szombaton több rendőr-őrjárat cirkált és figyelmeztette a Duna-parton sétálgató, barátkozó, kikapcsolódni vágyó polgárokat, hogy széledjenek szét. Miloš Vučević, Újvidék polgármestere kérte a polgárokat, hogy ne gyülekezzenek ötnél többen a szabad mozgás korlátozásáról hozott szabályok és intézkedések értelmében. Vegyenek komolyan minden rendeletet, mert ha így viselkednek, nálunk is bekövetkezik az olaszországi forgatókönyv, amelyet senki sem szeretne.

Maguk a polgárok is felróják a közösségi oldalakon a mások iránti felelőtlenséget. Egyik példaként említik a limáni egészségház mögötti épületblokk játszóterén kosarazó és kisfocizó gyerekeket és felnőtteket. Rámutatva arra, milyen kétszínűség este nyolckor tapssal elismerni az egészségügyi dolgozók munkáját, ugyanakkor felelőtlen viselkedéssel szabotálni azt. Vagy vonzóbbnak tartják a fertőzöttek befogadására elkészített vásártéri csarnokot, illetve azt gondolják, hogy mivel ők a fiatalabb, egészségesebb korosztályhoz tartoznak, túlélik a koronavírus-fertőzést.

A 65 évnél idősebb polgárok tegnap, vasárnap 4, illetve 5 órától 8 óráig bevásárolhattak: Újvidéken, Péterváradon, Piroson, Futakon, Veterniken, Kátyon és Kamenicán az önkiszolgálókban, gyógyszertárakban.

Amióta betiltották az újvidéki piacok működését, az elárusítók arra törekednek, hogy online értékesítsék termékeiket. A Facebookon megnyílt a Pijaca Novi Sad oldal. Az elégedett vásárlók arról számolnak be, hogy a megrendelt terményeket házhoz szállító termelők, akik a járványra való tekintettel kesztyűt és szájmaszkot hordanak, nem drágították meg termékeiket, és nem fizettetik meg a házhoz szállítás költségeit.