2024. március 29., péntek

Ingyenes vetőmag a termelőknek

A VMSZ a leginkább rászoruló kistermelőket segíti

A Vigyázzunk egymásra! jótékonysági akció keretében, magán felajánlásnak köszönhetően kukorica vetőmaghoz juthatnak a szociálisan leginkább kiszolgáltatott kistermelők – áll a Vajdasági Magyar Szövetség tájékoztatójában. Az akciót a koronavírus-járvánnyal járó gazdasági nehézségek enyhítése céljából valósítják meg, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetségének szakmai partnerségével. 

A vetőmagot a legfeljebb 5 hektár termőterülettel rendelkező bejegyzett mezőgazdasági termelők kérelmezhetik. Az igényléseket a Vigyázzunk egymásra! önkéntes hálózat koordinátorainak telefonszámain jelezhetik a termelők. A kérelmezéshez szükséges az igénylő nevének és lakcímének megadása, valamint a gazdaság bejegyzési száma (BPG), a gazdaság vezetőjének életkora, és a művelt terület nagyságának meghatározása is.  

Az igénylésnek nem előfeltétele a magyar és szerb állampolgárság megléte. A vetőmag kiosztásában előnyt élveznek a szociálisan leginkább kiszolgáltatott, az idősebb, kisebb termőterületet művelő mezőgazdasági termelők, valamint azok, akik még nem részesültek pályázati támogatásban – áll a felhívásban. 

Az igényléseket 2020. április 2-ig lehet jelezni, délután három óráig. Az akció településenként megbízott koordinátorainak telefonszámát lapunk weboldalán is megtalálhatják az érdeklődők, de elérhetik a koronavirus.vmsz.org.rs/vigyazzunk-egymasra oldalon is.