2024. március 28., csütörtök

A koronavírus negyedik áldozata Vajdaságban

Hajnalban elhunyt egy 1939-es születésű temerini asszony, a járvány 15. szerbiai áldozata

Az újvidéki Vajdasági Klinikai Központban (VKK) hajnalban elhunyt a koronavírus-járvány negyedik áldozata. Egy 1939-ben született temerini asszonyról van szó – jelentette be Igor Mirović tartományi kormányfő. Elmondta, hogy a tartomány területén 147 fertőzött személyt tartanak nyilván, akik közül 42-t a VKK fertőző osztályán kezelnek.

– Legtöbb megbetegedett Újvidéken van, összesen 47, majd Pancsován 16, Nagykikindán 15, Szabadkán 10, Palánkán 9. Eredményesnek bizonyultak az idősebb populációval szembeni  óvintézkedések, pl. a fizikai távolságtartás, a mozgáskorlátozás, így az összes megbetegedett közül 13 idősebb 70 évnél – mondta Mirović.

Az 021.rs jelentése szerint az elkövetkező időszakban az egészségügyi rendszerre kell a figyelmet irányítani, mert máris közeledünk ahhoz, hogy minden ötödik fertőzött az egészségügyi dolgozók közül kerül ki. 

– Vajdaságban 26 ezer egészségügyi dolgozó van, nélkülük nem tudnánk megfelelően szembe nézni a koronavírussal – mondta a kormányfő. Hozzáfűzte, a VKK-ba szombaton 20 lélegeztető-berendezés érkezett a szerb kormány részéről.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy a koronavírus áldozatainak száma Szerbiában a hajnali halálesettel együtt 15-re emelkedett.