2024. március 29., péntek

A Coder Club is segít

A topolyai Juhász Erzsébet Könyvtárban működő Coder Club is igyekszik segíteni ebben a nehéz időszakban, és az országos megmozdulásra válaszolva 3D nyomtatott védőmaszkot adományoztak a Dr. Hadzsy János Egészségház és a könyvtár dolgozóinak.
A Vizionari Srbije Facebook-csoport felhívása nyomán – amelynek célja önzetlen és ingyenes adományok gyűjtése, ebben az esetben 3D nyomtatott védőmaszkok előállítása az egészségügyi dolgozók számára – a csoport vezetője, Vörös Csaba informatikus eddig húsz maszkot nyomtatott.
– Több mint 1000 ember van már a csoportban, akik otthoni 3D nyomtatóikat munkába állították, hogy a saját településeiken gyors segítséget nyújtsanak a koronavírus-járvány idején a védekezésben az orvosoknak és nővéreknek. A Coder Club 3D nyomtatója, amely a könyvtár sikeres pályázatának gyümölcse, a jelen pillanatban is szorgalmasan dolgozik, és ideális esetben napi 6 maszkot tudunk előállítani, eddig már 14 készült el. A nyomtatott vázra fólia kerül, és tisztítás és fertőtlenítés után viszem a topolyai egészségházba őket. Lestár Dóra igazgatónő és Varga Lívia doktornő nagy örömmel fogadták az adományt. Mindent saját eszközökkel, saját szervezésben és önköltségből készítünk, hogy lehetőségeinkhez mérten ezzel hozzájáruljunk az egészségügyi dolgozók biztonságosabb munkavégzéséhez. Addig készítem a maszkokat, amíg szükséges, vagy amíg nem érkezik meg egy nagyobb szállítmány Topolyára – nyilatkozta a Coder Club vezetője.