2024. április 25., csütörtök
KORONAVÍRUS – JÓTÉKONYSÁGI ÖSSZEFOGÁS

Az UNICEF és Ana Ivanović is segít

A szerb sajtóban a napokban hangzatos címmel jelent meg Ana Ivanović jótékonysági lépése, miszerint a Grand Slam-győztes 35 lélegeztetőgépet ajándékoz a szerbiai egészségügynek. Bár Ivanović valóban nemes lépésre szánta el magát, valójában egy nemzetközi kezdeményezésről van szó, amelynek szervezője az UNICEF. Az ENSZ Gyermekalapja összesen 50 lélegeztetőgépet adott át a kórházaknak. Vesna Savić, az UNICEF képviselője elmondta, Ivanović összesen 8 gépet adományozott, rajta kívül pedig több jogi csoportosulás, így a Raiffeisen és a Vajdasági Bank, a Rolex, a MOL Szerbia és a Nordeus vállalat is megtette a magáét.

Nadal Gasollal szervez gyűjtést

Európában Spanyolország az egyik leginkább érintett területe a koronavírus-járványnak. Rafael Nadal teniszező és Pau Gasol kosárlabdázó közös erővel indították útjára a sportvilágban megjelenő legújabb jótékonysági kezdeményezést, amelynek célja, hogy összegyűjtsenek 11 millió eurót a járvány elleni küzdelemre.
„Azt hiszem, mi, sportolók nagyrészt miattatok érjük el a sikereket, ezért most eljött az idő, hogy mi segítsünk nektek. Beszéltem Pauval, s úgy döntöttük, hogy a Vöröskereszt szervezetével közösen gyűjtést szervezünk, amelyhez remélhetőleg minden spanyol sportoló csatlakozik majd” – mondta Twitter-videójában Nadal. A spanyol sztár ezzel az ötletével olyan sportolókhoz csatlakozott, mint Roger Federer, Lionel Messi, Josep Guardiola vagy Cristiano Ronaldo, akik a közelmúltban szintén az egészségügy valamely szegmensének nyújtottak anyagi támogatást.