2024. április 20., szombat

Ausztráliában a 2022-es női vb

Ausztrália nyerte el a 2022-es női kosárlabda-világbajnokság rendezési jogát csütörtökön. A 16 helyett már csak 12 válogatott részvételével sorra kerülő torna megrendezésére az oroszok pályáztak még az ausztrálokon kívül. A szeptember–októberi világbajnokság helyszíne az Olimpiai Park két sportcsarnoka lesz majd, amelyeket a 2000-es sydney-i ötkarikás játékokon is használtak. Ausztrália 1994-ben már rendezett női vb-t, válogatottja pedig azóta egy torna kivételével mindig eljutott legalább az elődöntőig.

LeBronnak nem jól jött

Nem jelent előnyt a váratlanul jött szünet LeBron James, a Los Angeles Lakers 35 éves sztárkosarasa számára. „Az emberek általában azt hiszik, hogy a korom miatt jól jön a pihenő, de ez éppen fordítva van. Amikor leálltam a játékkal, a testem azt kérdezte: Mi a fenét csinálsz?” – nyilatkozott James, aki szerint nehéz lesz megoldani a bajnokság folytatását: „Az embernek legalább öt-tíz komolyabb meccsre van szüksége az újrakezdés előtt. Nem lehet tesztmérkőzésekkel nulláról száz százalékra ugrani, ezt egyik csapat sem tudja megoldani.” LeBron szerint elképzelhető, hogy rövidített formában fejeződik be az NBA, ez esetben a most rájátszást érő helyen álló csapatok mérkőznének meg a bajnoki címért.

Elhunyt a Harlem-legenda

Hetvenhét éves korában elhunyt Fred Neal, a Harlem Globetrotters legendás játékosa. Neal 1963 és 1985 között több mint hatezer mérkőzésen, 97 országban lépett pályára a sportágat látványos műsorral népszerűsítő együttesben. Mezszámát, a 22-est a New York-i Madison Square Gardenben 2008-ban vonultatták vissza.