2024. április 20., szombat

Segélyszállítmány az Egyesült Arab Emírségekből

A védőfelszerelések mellett hamarosan lélegeztetőgépeket is küldenek
Védőfelszerelés érkezett az Egyesült Arab Emírségekből, a repülő vasárnap, hajnali egy órakor szállt le Belgrádban. 

Mintegy 13 750 védőöltözetet, 15 ezer orvosi egyenruhát, 500 ezer kesztyűt, 30 ezer lábbelit védő eszközt, 20 ezer maszkot és 6 ezer fertőtlenítőszert tartalmaz az első adománycsomag. A donáció második részében lélegeztetőgépeket küldenek. A járatot Aleksandar Vulin védelmi miniszter, Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter és Mubarak Said El Daherija, az Egyesült Arab Emírségek belgrádi nagykövete várta.

A védelmi miniszter köszönetet mondott Bin Zajedu sejknek a kormány és a kormányfő nevében. – Kevés azon országok száma, amelyek nem kértek segítséget az emírségektől, és még kevesebb azoké, akik ekkora mértékű támogatásban részesültek, mint Szerbia – jelentette ki Vulin. Mint mondta, a segítség jókor érkezett.  

Az Egyesült Arab Emírségek közleménye szerint számos nemzetközi jótékonysági akciót szerveztek annak érdekében, hogy segítséget nyújtsanak a világnak a koronavírus elleni küzdelemben, Szerbia pedig a baráti viszonyok miatt prioritást élvezett. Az Egyesült Arab Emírségek folytatni fogja a kétoldali együttműködést, különösen ebben a mindenki számára nehéz helyzetben.