2024. április 23., kedd

A kulcs a fegyelmezettség

A Belgrádi Vásár csarnokaiban mától már fogadták az enyhe tüneteket tapasztaló betegeket

A napokban Újvidék mellett Nišben és Belgrádban is ideiglenes kórházakat szerelt fel a Szerb Katonaság. A fővárosban négy csarnokban összesen 3 ezer ágy várja azokat, akik esetében felmerült a koronavírussal való fertőzöttség gyanúja, vagy pedig a betegség enyhe tüneteit tapasztalják.

A csarnok felszerelését kínai szakemberek tanácsait követve végezték el, akik Aleksandar Vulin védelmi miniszter szerint elégedettek az eredménnyel. „Szerbia megmutatta, mennyire gyors, felelősségteljes és szervezett tud lenni” – mondta a miniszter. Kiemelte, hogy minden páciens a lehető legjobb ellátásban részesül. Az ideiglenesen kialakított kórházak elsődleges célja ugyanis az elkülönítés, amely szavatolja a kór terjedésének megfékezését. „Mindannyian, akár egészségesek, akár fertőzöttek vagyunk, a végsőkig legyünk fegyelmezettek, hogy legyőzzük ezt a szörnyű kórt” – üzente a védelmi miniszter.

A Belgrádi Vásár csarnokaiban paravánnal elkülönített ágyak és szekrények várták a betegeket. A tisztálkodási lehetőségek is biztosítottak, rendszeres étkezést ígérnek az illetékesek, az állandó 20 fokos hőmérséklet mellett pedig az egész vásár területén van wifi-lefedettség is. A szakorvosok mellett pszichológusok is gondoskodnak a betegek jólétéről.