2024. március 29., péntek

Karanténból bilincsbe

Megszülettek az első bírósági ítéletek a rendkívüli állapot rendelkezéseinek megszegését illetően
(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az éjszaka folyamán 138-an szegték meg a kijárási tilalmat országunkban – ismertette a helyzetet Nebojša Stefanović szerb belügyminiszter. Az eddigiekben összesen 667 szabálysértési eljárást indítottak el, de sor került néhány bűnvádi feljelentésre is. A miniszter szerint naponta jelentős számú figyelmeztetést kénytelenek kiadnak az illetékesek. A tárcavezető emlékeztette a lakosokat arra, hogy a felelőtlen személyek büntetésre számíthatnak.

Pénteken megszületettek az első bírósági ítéletek is, amelyek a karantén szabályainak megszegéséért mondtak ki országunkban: három személyt ítéltek két, két és fél, illetve három éves börtönbüntetésre a jelenleg on-line működő igazságszolgáltatási szervek. Pillanatnyilag 119-en vannak előzetes letartóztatásban, ami a belügyminiszter szerint a fegyelem hiányát mutatja országunkban.

Stefanović arra is kitért, hogy a személyi okmányok kiadását szüneteltetik ugyan, de a járművek műszaki vizsgáját és regisztrációját el kell végezni. A 65 évnél idősebbek erre a célra családtagjaikat hatalmazhatják fel – mondta a tárcavezető.