2024. április 24., szerda
ZOMBOR

Adomány a védekezéshez

Öt motoros háti permetezőt adományozott a városnak a zombori Agromarket DC vállalat. Az átadáskor Antonio Ratković polgármesterhelyettes kiemelte, hogy a közterületek mellett a város fertőtleníti a taxikat és a vendéglátóhelyeket is. A koronavírussal szembeni eredményes védekezéshez jelentős segítséget nyújt majd az öt DM14PE – EURO 2 típusú permetező.

A rendőrség újabb négy személyt vett őrizetbe az egészségügyi előírások megszegése miatt, ami a jelen körülmények között bűncselekménynek számít. A delikvenseket a hatósági ellenőrzés során nem találták odahaza, noha nem hagyhatták volna el lakhelyüket.

A városban továbbra is egyetlen fertőzött esetet jegyeznek, az emberek zömmel betartják az előírásokat, kevés a járókelő az utcákon, a zöldségpiac működik, de sem kínálat, sem vásárló nincs. Az üzletekben a vevők betartják a kétméteres, egymás közötti távolságot, a kézfertőtlenítés mindenütt kötelező, és a boltok alkalmazottai felügyelik, hogy egyszerre hányan tartózkodhatnak ugyanabban a légtérben.

Az idős és idült betegségben szenvedők számára a Vöröskereszt helyi szervezete működtet önkéntes támogató szolgálatot, amely az érintettek számára beszerzi az élelmiszereket, gyógyszereket. Ez a szolgáltatás a nap 24 órájában a 060/505-39-34 és a 064/069-82-47 telefonszámokon igényelhető. Ugyanakkor a 19920 ingyenes számon is kérhetik a Vöröskereszt önkénteseinek segítségét a létfontosságú dolgok beszerzésében. Ez a szám munkanapokon 8 és 16.30 között áll a lakosság rendelkezésére.