2024. április 16., kedd

Újabb adag fertőtlenítőszer

Ada község önkormányzata értesíti a polgárokat, hogy megkezdődött a háztartások újbóli ellátása fertőtlenítőszerrel Ada és Mohol területén, ismételten házhoz szállítással.

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada (Csincsik Zsolt felvétele)

Valkaisoron a boltban tudják a lakosok átvenni a szert, Völgyparton a helyi közösség épületében Molnár Józsefnél (telefonszám: 062/804-5816), Törökfaluban pedig Laták Ferencnél (063/857-4844) és Kovács Zsoltnál (063/188-8971). Megkérnek minden jó szándékú polgárt a község falvaiban, hogy segítsenek eljuttatni a fertőtlenítőszert azokba a háztartásokba, ahol olyan személyek élnek, akiket érint a kijárási tilalom, vagyis 65 éven felüliek. Továbbra is kérik, hogy a szükséges fertőtlenítőszer zavartalan biztosítása érdekében a kiürült ötliteres flakonokat – vizes, illetve amelyekben a fertőtlenítőszert kapták – juttassák vissza a kijelölt gyűjtőhelyekre.

Az önkénteseknek köszönhetően a község területén folyamatosan működik a 65 évnél idősebb személyek ellátása, ami az alapszükségleti cikkek és a gyógyszerek beszerzését illeti – áll a közleményben, amelynek értelmében az akció keretében az önkormányzatban fogadják a lakossági bejelentéseket, és kikézbesítik az igényelt szükségleti cikkeket, a gyógyszertárak szintén szervezett módon végzik a gyógyszerek házhoz szállítását.
A népkonyha működése is zökkenőmentes, amelynek keretében a rászoruló személyekhez mindennap eljut az étel. A szociális juttatások utalása is folyamatos. A kormány határozata alapján azon joghasználóknak, akiknek a szociális juttatások kifizetésére való jogosultságuk március 15-én vagy azt követően lejárt, a jogosultságuk meghosszabbodik, legtovább három hónapra, illetve amíg a rendkívüli állapot tart.
Az egyéni kérelmekkel kapcsolatos egyeztetésekhez és az Ada Község Szociális Gondozói Központjában végzett konkrét ügyintézéshez, ha lehetséges, használják a telefonos (024/851-039) vagy az e-mailes (ada.csr@minrzs.gov.rs) kapcsolatfelvételt, minden munkanapon 8–12 óra között!