2024. április 19., péntek

Megérkeztek a maszkok a gyógyszertárakba

Csütörtökön reggelre véget ért a korábban tapasztalt télies időjárás. Ennek ellenére Szabadkán mintha kevesebb embert lehetne látni az utcákon, mint a hét első felében.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

A korábbi bejelentésekkel összhangban a városba is megérkeztek a várva-várt maszkok, és a gyógyszertárakban meg is kezdődött az értékesítésük. Mivel országszerte érvényben van a rendelet, miszerint egy-egy maszk ára nem haladhatja meg a 120 dinárt, az árak terén nem tapasztalhatunk nagy különbségeket, mind a Szabadkai Gyógyszertárak kirendeltségeiben, mind pedig a magángyógyszertárak esetében 100 dinár körüli áron vásárolhatunk egyszer használatos maszkot. Persze ez függ a minőségtől, valamint a gyártótól is. Egy személy egyszerre tíz maszkot vásárolhat. Annak ellenére, hogy a maszkok hiánycikknek számítottak, illetve számítanak, a gyógyszertárak előtt a délelőtt folyamán nem alakultak ki hosszú sorok. Ez talán annak is köszönhető, hogy a város területén számos gyógyszertár várja a vásárlókat. Hosszabb sorok továbbra is a bankok, valamint a posta előtt alakulnak ki. Az ügyes-bajos dolgaikat intézni kívánók továbbra is hosszú várakozási időre számíthatnak.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Az üzletek legnagyobb része továbbra is nyitva tart, így a legfontosabbak beszerzése nem ütközhet akadályba. Az elmúlt napokhoz képest kedvező változás állt be az élesztővel való ellátottság terén is, már ebből a nyersanyagból is vásárolhatunk, igaz, csak meghatározott mennyiségben. Olykor egy-egy bolt, szupermarket előtt, valamint a kasszáknál kialakulnak hosszabb sorok, amik azután egy idő után megszűnnek.