2024. március 29., péntek

Munkában a téli szolgálat

A kijárási tilalom alatt végezték el az utak sózását

Míg decemberben és januárban mutatóban sem láttunk hótakarót, az elmúlt napokban kaptunk egy kis ízelítőt az igazi téli időjárásból. Mindez azért különös, mert néhány napja köszöntött be a csillagászati tavasz. A tavaszi hótakaró a város téli szolgálata számára is munkát adott. Erről szerdán délelőtt Miloš Ljubisavljević, a téli szolgálat ügyvezetője nyilatkozott lapunknak.

(Fotó: Patyi Szilárd)

(Fotó: Patyi Szilárd)

– A téli szolgálat, ahogy a korábbiakban is, teljes kapacitással működik. Hétfő és kedd éjjel elvégeztük az úttestek, utcák, terek, gyalogjárdák és kerékpárutak sózását. Mindezt a kijárási tilalom alatt végeztük el, hogy amikor a polgárok már kijöhetnek, akkor az utak már ne legyenek csúszósak. Mindezek tehát megelőző intézkedések voltak, annak érdekében, hogy elkerüljük az úttestek eljegesedését. Az előrejelzések szerint a havazás szerda dél körül eláll és a hőmérséklet már nem süllyed fagypont alá – mondta az ügyvezető.

Mivel az idei tél szokatlanul enyhe volt, Miloš Ljubisavljevićtől megkérdeztük, hogy a téli szolgálatnak volt-e munkája a tél során. Kérdésünkre elmondta, hogy ők sem számítottak ilyen enyhe télre, de munka nélkül azért nem maradtak. Főleg a fentiekhez hasonló megelőző akciókat hajtottak végre a város területén, annak érdekében, hogy elkerüljék az utak eljegesedését.