2024. március 29., péntek

Buszjáratok a dolgozóknak

A polgármester a járványügyi intézkedések betartására szólította fel a szabadkaiakat

Bogdan Laban, Szabadka polgármestere, a Válságkezelő Törzskar vezetője szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben arra kéri a lakosságot, hogy a járvány ideje alatt tartsák tiszteletben az intézkedéseket, mert ellenkező esetben azok még szigorúbbak lesznek. Továbbá az is üzeni, hogy a koronavírusra tesztelt állampolgárok és a karanténba kerülő polgárok számának a növekedésére kell számítanunk a jövőben. Arra kéri a polgárokat, hogy ne terjesszenek megalapozatlan híreket és tartalmakat a közösségi hálókon, és ne keltsenek pánikot.

(Gergely Árpád illusztrációja)

(Gergely Árpád illusztrációja)

A polgármester közleményében az áll, hogy a kommunális közvállalatok munkáját az alapító utasításaival és a Válságkezelő Törzskar rendeleteivel összhangban szervezik meg. A Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézménnyel megállapodásra jutottak, hogy a rendkívüli állapot idejére nem fizettetik meg az oktatási-nevelési program szolgáltatásait. A lakóközösségek vezetői a lakókkal együtt szervezik meg az épületek közös helyiségeinek fertőtlenítését. Engedélyezik a városi tömegközlekedést az egészségügyi intézmények, közvállalatok, közművállalatok és más cégek egészségügyi és nem egészségügyi dolgozóinak szállítására 5 órától 7 óráig, illetve 14-től 16 óráig. A Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság tájékoztatója szerint a Subotica-trans Utasszállító Közvállalat autóbuszainak 1а, 3-as, 6-os és 16-os városi járatain 05:05-től 07:25-ig és 12:25-től 15:35-ig lehet közlekedni, míg a 19-es, 20-as, 22-es, 23-as, 25-ös, 26-os, 30-as és 42d peremvárosi járatain 04:50-től 07:00 óráig és 14:10-től 15:30-ig terjedő időszakban lehet utazni. Az utasoknak a felszálláskor meg kell mutatniuk munkahelyi igazolásukat a járművezetőnek.

Kedd délutánig összesen 1100 hívást érkezett be a Hívóközpontba, a segélykérések száma 355 volt. A telefonálók 60 százaléka információkat kért, s nem igényelte az önkéntesek segítségét – olvasható a polgármester közleményében.