2024. április 25., csütörtök

Online felvételi-felkészítő

Az Újvidéki Egyetem karai távoktatásban készítik fel a végzős középiskolásokat

Az Újvidéki Egyetemen a rendkívüli állapot bevezetése óta, egyik napról a másikra áttértek a távoktatásra. Jelenleg azon dolgoznak, hogy megszervezzék a felvételi-előkészítő órákat a jövendőbeli egyetemisták számára – írja a Dnevnik.

– Az Újvidéki Egyetem folyamatosan azon dolgozik, hogy ebben a nehéz helyzetben kidolgozza a tervet a tanítás folytatására, hiszen a hallgatók nem maradhatnak oktatás nélkül. Nemcsak a jelenlegi hallgatóinkra kell gondolnunk, hanem a jövőbeliekre is – mondta dr. Sanja Podunavac-Kuzmanović, az Újvidéki Egyetem oktatásért felelős prorektora. Mint hozzátette, jelenleg nehéz megmondani, hogy miként fogják megoldani a leendő elsőévesek beiratkozását a következő tanévre.

A Természettudományi–Matematikai Karon évek óta online is megszervezik a felvételi-előkészítőket matematikából és informatikából. Az érdeklődő középiskolások az edumoodle.pmf.uns.ac.rs. honlapon regisztrálva vehetnek részt az online felkészítésben. A nagy érdeklődésre való tekintettel az idén bővíteni fogják a platformjukat.

A Mezőgazdasági Kar a rendkívüli állapot miatt lemondta a felvételi-felkészítő órákat, de a honlapján közzétette azokat a tanagyagokat, amelyek szükségesek a felkészüléshez. A végzősök kémiából, biológiából, matematikából és vállalati gazdaságtanból találnak hasznos anyagrészeket.

A Műszaki Tudományok Kara is a távoktatás mellett döntött, és hamarosan megkezdi az online felkészítőket. A Jogtudományi Kar feltöltötte honlapjára a felvételi vizsga mintakérdéseit szerb nyelvből. Az Orvostudományi Kar is online fogja megoldani a felkészítő órákat. Az idén nagy volt az érdeklődés a kar próbafelvételije iránt, de a kialakult járványhelyzet miatt lemondták.